kaija

31/5

Publicerad 2009-05-31 23:06:11 i Allmänt,

Hej hopp!

Idag har vi haft kalas hela dagen lång, det har varit en mycket varm och mycket trevlig dag :) Vädret vart som sagt väldigt fint så fikat har vi gjort utomhus. Lina har fått en massa presenter, bla ett tält, eller eg var det två tält med en tunnel mellan, som vi fick ta in för att det blåste så erbarmerligt mycket. Hon fick barbiedockor och en häst till det och sminkdocka, ett spel samt lite duplo och säkert mer därtill, men jag kommer inte ihåg mer :) Hugo fick oxå lite grejer, han fick en actionman bil och en gubbe på en mc, han har kört hela dan, alltså utan uppehåll... Som grädde på moset ville han sova med denna gigantiska tingest, men pappa hejdade det, han fick sova med sin lilla 'tyckel' istället :)

Som morsdagspresent fick jag...exem...på riktigt, fast det var pga egen dumhet. Köpte härförleden en burk med 'bodybutter' av en mycket fin sort (den luktar himla gott) som jag i min enfald trodde att jag skulle kunna använda. Jag tänkte att  jag använder den istället för parfym, så jag smetade in det lite på halsen och lite på armarna och där har jag nu exem. Jag tål det helt enkelt inte alls. Den burken har fått ett nytt hem, den bor numera hos svärmor, NEJ, jag vill henne inget ont, men hon kanske har tur och tål den bättre än jag ;) Appropå svärmor, av henne och S-E har vi fått en köksö, två stora (nu pratar vi REAL BIG) zink-krukor, vedlåda, kratta, spade och tom ett järnspett :) Faktiskt så fick jag även några jordgubbsplantor som jag ska gräva ner i morron, just nu är dom i hinkar på gården. Så nu ska jag köpa blommor och plantera i dom stora krukorna och även i mindre krukor som jag oxå har fått idag. Alltså, jag har fått mer än exem idag :)

Nu blir det bara blödder av mitt skrivande, så nu måste jag sätta stopp för det här, GOD NATT ALL FOLKS :)

27/5 Linas födelsedag

Publicerad 2009-05-27 09:41:47 i Allmänt,

Idag fyller våran lilla dotter 4 år, att hon har hunnit bli så stort förstår jag nästan inte. Kalas har vi på söndag. Idag har jag vaknat vid kl 8-tiden, har sovit som en stock! Jag börjar jobba kl 12 idag och jobbar kväll resten av veckan samt lördag, men söndag är jag ledig :) Igår var jag med Lina på 4-års kontroll, allt var bra med henne. Här en dag var jag hos min käre bror och hans familj, lägger nu upp lite bilder, blandade sådana.

Min bror Henrik och Hugo kollar på traktorer via you tube :)Pattes kvällsfika :)Här brukar jag sitta o dega när det är fint väder :)Min flicka på 4-års kontroll :)

22/5

Publicerad 2009-05-22 22:56:32 i Allmänt,

Idag har inte hänt så mycket, jag har jobbat och sen hämtat barn på dagis, lagat mat och försoffat mig :) Alltså, förstå nu, det var Pistvakt på tv ikväll, samt Sjukan, jag bara älskar faktiskt båda två :) Det går inte att se sig less på sånt! Sitter just nu och surfar lite, planerar faktiskt att gå o lägga mig snart, men jag har ju som svårt att slita mig från min ensamma tid. I morron har jag planerat en resa till stan med mina barn. Lina fyller ju år snart, så jag tänkte ta med Lina och Hugo in på Barnens Hus för att se om hon har nåt önskemål :) Hugo kan också titta, han fyller ju faktiskt år om en månad! Tänk vad tiden rinner iväg, han är ju min lilla plutt :) Idag när jag hämtade honom från dagis varnade fröken K mig om att inte byta blöja på Hugo i sängen, pga sand. Jag tog henne på orden, gick sonika ner i duschen vilket var behövligt :) Alltså hela hårbotten var full i sand, ljumskarna och hela paketet kan man säga :) Jag förstår inte hur det lilla livet lyckas bli så sandig :) Förresten, idag satt vi som sagt och såg på Pistvakt, jag och Lina, sen säger hon: Mamma, dom där pojkarna pratar så roligt. Det kan man ju i flera bemärkelser säga att dom gör :)

Nu mina vänner är det G´natt och sov så gott!

21/5 Kanske jag lyckades...

Publicerad 2009-05-21 21:03:56 i Allmänt,

 

JAA, bilderna är ju här nu, i en o samma ruta, men få se om det blir bra då...

Det som inte kom med var komentarerna till fotona, nå, ni ser ju vad som händer om inte, fantisera ;)

21/5

Publicerad 2009-05-21 20:56:46 i Allmänt,

Håller i vild förtvivlan på att försöka lägga upp bilder på min blogg, det går inte som det brukar pga förändringar i systemet. Jag säger bara, hav överseende om det blir konstigt.

20/5

Publicerad 2009-05-20 22:19:36 i Allmänt,

Förlååååt, jag har glömt att skriva blogg, inte meningen, men det har vart en massa annat :) Ska förbättra mig! Vad har hänt sen sist då... jisses, jag kommer inte ihåg, men ska försöka. Vi satt här en kväll och pratade om att man borde lite då och då fara över natten nånstans på lite shopping och rekreation helt enkelt. Så idag har vi bokat en liten tripp till Oulu, vi tillsammans med min bror och hans sambo, grannparet kanske oxå hänger med, vilket vore väldigt roligt. Det blir en natt 13-14/6, vi åker tidigt, går på stan, shoppar, gör vad som faller in och njuter. Svärmor med familj kommer troligtvis hit och bor den natten, så det blir nog roligt för barnen oxå :) Alltså jag ser så mycket fram emot det, det är 3,5 år sen sist jag och Patte for iväg själv utan barn, då var vi en natt i Luleå, julgalan -05, oxå kul :) Ikväll har jag gjort nåt som jag funderat på att göra i ett par veckor, oljat in dom nyinköpta trädgårdsmöblerna! Till sist fick jag ändan ur vagnen, tänk att det ska vara så svårt? Jobbet tog max 45 minuter, så det borde jag ju ha gjort direkt vi fick dom, men nej, jag skjuter fram allt... NU ska jag försöka ta tag i saker så fort som det går! En annan sak, jag har varit utan godis i 1 månad nu, enda 'sötsak' jag tagit är lite dricka! Jag är så nöjd :) Jag kollade med min vän om vi inte kör en månad till, liksom av bara farten, hon ville en frossardag och sen köra igen! Jag måste undvika godis, annars går det ju inte, är ju missbrukare av socker. Annars, allt väl, barnen växer, gräset likaså... grillen ryker varje dag, vi alla mår bra helt enkelt :) Så over and out! :)

13/5 (natten mot 14/5)

Publicerad 2009-05-14 00:09:09 i Allmänt,

God natt!

Kommer mig som vanligt inte i säng, ligger och glor på "Doctor G - obducent" och pratar med gubben. På förmiddagen var vi ute och gjorde en massa roligt, krattade (inte så roligt), putsade bort sand från Hugos tunga (inte heller kul), hjälpte min man men gjorde tydligen fel (helt rätt, inte heller det var kul) men satt en liten (med betoning på liten) stund i lä och solade och det var en riktig höjdare :) Fast vi gungade, cyklde, lekte och hoppade studsmatta och det var riktigt roligt. Har jobbat kväll och tiden gick fort som vanligt. När jag kom hem låg 75% av barnen i säng så det fanns inte mycket för mig att göra än att inta framstupa sidoläge i soffan iklädd pyjamas :) Förvisso var 33,3% av de i säng väldigt törstig och kissnödig och törstig och mammasjuk...ja, ni förstår, men nu sover även hon, Lina :) Dagens skönaste kommentar kläckte Lina direkt på morgonen. Citat (med eftertryck) -"Jag vaknade på morgonen för att jag var så hungrig och jag tänkte, vad fasen ska jag göra nu." Slut citat. Hon sa det på ett så fruktansvärt charmigt sätt att både jag och Patte höll på att dö av skratt :)

Nu har jag inte mer att skriva så på "återläsande"...

10/5

Publicerad 2009-05-10 17:46:52 i Allmänt,

Bakade en kaka idag, en kokoskaka (försöker baka sånt jag själv inte gillar) som först blev jättefin i ugnen, för liksom sucka och säcka ihop just innan jag tog ut den... Varför? Man blir som besviken när nåt misslyckas, den blev som en kompakt klump, degig konstig, ungarna tyckte i alla fall om den. Ska nog hålla mig till mina standardrecept :)

Annars har inte hänt mycket. Jag vann förresten en budgivning på Tradera, ett fat från Orrefors, Eden hette den, den hör ihop med min skål som jag fyndade på Antikmässan :) Det var första gången som jag någonsin budat där, det lär inte vara sista gången :)

Här en bild på min ihopsjukna kaka :)

Den har dragit sin sista suck ser det ut som :)

9/5

Publicerad 2009-05-09 15:28:23 i Allmänt,

Hej!
Det är LÖRDAG idag, skönt, är ledig! Lina är dock ff sjuk, men äter nu penicillin, fort blir hon frisk.
Idag har jag varit till stan och hämtat byxorna som jag köpte här om dagen. Byxorna köpte jag från Modehuset i Haparanda, tillsammans med ett till par jeans och en tröja. Dom byxorna jag hämtade idag fick dom beställa från Övertorneå, dom fanns inte i min längd här. Jag hade med min mor och barnen då förstås och givetvis var vi på Karkiainen i Torneå och fikade, det är sååå gott!!!

Vi har ätit tidig middag idag, jag tog fram älgrulle igår kväll och har skivat upp det i morse, la det i marinad då, lät det ligga framme så det är väldigt rumstempererat. Jag gjorde alltså stekt kött, pommes och rödvinssås (som jag själv knåpade ihop med hjälp av ett recept på nätet och lite egna initiativ :)), helt underbart gott blev det. 

Jag längtar efter min käre man, vill att han ska komma hem NU! Nå, det är inte många dagar/nätter kvar, tack och lov! :)

Min favoritmacka :)Lina ville ha fetaost och olivpaj :)Hugo fick en piråg fylld med köttfärs och ris, MUMS tyckte han :)Här steker jag köttet i grillpannaMaten klar, gott blev det! :) (Mannen i mitt liv har en matlåda i frysen :))

Samma dag...

Publicerad 2009-05-08 17:55:22 i Allmänt,

Vill bara visa er mina kära läsare, hur min son ser ut efter en liten yoghurt...man får sanera hela barnet OCH köket!

Så här ser min son ut efter EN bananyoghurt, man kunde tro att han druckit en hel liter...

8/5

Publicerad 2009-05-08 09:41:52 i Allmänt,

Go morron!

Har vaknat 7:30 på ett ungefär, har inte ens hunnit äta frukost ännu, kaffet är dock drucket :)
Idag blir nog en lite långtråkig dag, Lina är ju som sagt sjuk fortfarande, men på nåt sätt verkar hon piggare. Tog just tempen på henne och enl den hade hon endast 37,6 grader, men jag tror ju att det stiger under dagen. Hon har inte ont enl henne själv, så jag vet inte om hon behöver penicillin eller inte, får se under dagen. Jag tänker dock se till att få penicillinet, för dom tar ju inte helst emot patienter över graden DÖD på vc under helgerna.

Nå, det var väl alles, har dock en bild på gårdagens sallad som jag lägger upp här! God som bara den :)

Salladen jag bjöd åt min vän igår kväll :)

7/5

Publicerad 2009-05-07 15:49:23 i Allmänt,

Har idag vart med Lina till vårdcentralen, hon vaknade kl 04:30 o sa åt mig att hon inte kan sova för hon har så ont i örat, gav henne alvedon, hon somnade om till sist. Jag bestämde mig direkt för att åka till doktor och få örat kollat, mycket riktigt, kraftig öroninflamation med buktande trummhinna :( Nå, hon fick örondroppar osv, men inget penicillin, det har jag ringt om nu på em, hon har rätt hög feber, har legat på soffan hela eftermiddan och varit väldigt låg. En man som ringde mig sa att han kollar upp och ringer mig i morron, då hon redan är undersökt, så behöver doktorn bara skriva ut penicillin då, när det funkar med vårdcentralen så är det himla bra service man får där! :)

Jag har vadat med bilen i vatten idag, här kommer en bild på en översvämmad väg 99 i Lövheden.

Det här var på väg till stan, det var mycket värre på vägen hem!

5/5

Publicerad 2009-05-05 21:53:19 i Allmänt,

En dag har passerat...IGEN! Alltså, antingen är jag dålig på att leva i nuet, eller så rinner tiden mellan mina fingrar (kanske är det samma sak???). Har alltså jobbat idag, en vanlig dag på jobbet, har packat upp varor och suttit i kassan. I morron ska jag fara och äta middag på statt på kvällen, en av mina arbetskamrater slutar, har ordnat med barnvakt så jag kommer iväg. Ikväll har jag inte gjort nåt speciellt, har varit lite sliten och som det alltid är så blir jag piggare när jag tvärtom borde bli tröttare... typiskt, men jag går snart i soffan och kollar ett dåligt tv-program, somnar till den och går sen vid nästa vakna tidpunkt i säng :) Jag saknar ju en fot som ligger på mina fötter nu på nätterna när Patte är på jobbet, men snart är den tillbaka, det känns tryggt ;) Isen håller på att släppa, stora sjok ligger på ängen och vattnet är 'stort', tog ett foto men det blev inte bra, lägger upp den ändå :) Kika med microskop så kanske det syns bättre ;)

Islossning 2009

God natt alla!

4/5

Publicerad 2009-05-04 20:47:04 i Allmänt,

Vad tiden rusar iväg... helt sjukt känns det att det nu inte är så länge tills det är sommar!

Patte åker till jobbet i morron, vilket smakar skit, det brukar inte kännas så illa, men nu gör det det verkligen. Men men, han kommer ju hem inom snar framtid, jag har mycket att göra i veckan, ska försöka kratta och vara ute med barnen, tiden går fort när man har trevligt. Annars har det inte hänt nåt speciellt, var till IKEA idag och köpte plastlådor till "trapphyllan" som Lina fick av fammo, det blev gröna, vita, röda och rosa lådor :) Lina har städat i sitt rum idag, det är ju roligt när man får nåt nytt!

Min man håller som bäst på att fixa kvällsfika...inte vilket som helst, pommes och korv, alltså en redig "makkaraherkku", jag hoppar nog över kvällsfikat... med tanke på vv ;) Apropå vv, jag har gått ner 5,6kg, jag är förvånad själv, håller inte på att till punkt och pricka räkna, men håller lite koll, verkar funka så oxå!  Dessutom mina vänner har jag inte ätit godis sen den ca 21/4, INGEN ALLS! Jag har min personliga åsikt om det här, godis gör att man blir mer hungirg, jag äter mycket mindre och är mycket nöjdare med den mängd jag äter nu, godis gör att blodsockret åker bergochdalbana och då blir man nog även hungrigare. Det är vad jag tror :)

Hej med er!

2/5

Publicerad 2009-05-02 18:15:16 i Allmänt,

Då var det Maj då :)

Händelserna från valborg till hit har varit få, vi var och kollade mc-paraden igår, Jenna fotograferade sin far, många gånger, med sin nya systemkamera, vilka fina bilder det blir med den! Vi dejtade sen med Patte på MAX parkeringen där även 'Sopgubb1' och hans sambo var, vi kom överens om att åka till ABC till Torneå och fika, där satt vi sen och fikade/åt ett tag och babblade om ditten och datten, trevligt var det! På kvällen kom grannarna på besök, det var oxå mycket trevligt, som vanligt!

Idag har jag jobbat, Patte har nu åkt till Kalix för att hämta utemöbler som vi köpt från hans mor, dom är mycket fina!

Tack och adjö.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela