kaija

29/7

Publicerad 2009-07-29 23:29:21 i Allmänt,

Läggdags sen länge, men jag kan bara inte låta bli att sitta och uggla... det kostar på sig på morronen, jag är allt annat än en rolig syn då. Har börjat jobba igår och det är tidiga uppstigningar med barnen, inte ens dom orkar upp så lätt, får buffa på dom ett tag innan dom behagar vakna :) Nä, nu ska jag på riktigt gå och lägga mig, skriver igen nån dag när det har hänt nåt roligt, för det har verkligen inte hänt nåt speciellt här. Det jag gör nu är tvättar, dammsuger, lagar mat, duschar smutsiga barn och lägger dito... jajustja o sen jag LÄSER, läser och läser, är inne i en läsarperiod som inte heller bådar gott, det orsakar ett visst förfall här i hushållet, men vad gör det egentligen?

G´natt all folks :)

25/7

Publicerad 2009-07-25 13:43:55 i Allmänt,

Hej o hå :)

Så har vi då varit på resa, hela familjen. Vi åkte på söndag kväll med bil mot Helsingfors, vi hade packat bilen proppfull och jag menar verkligen proppfull! Vi åkte iväg där vid 22-tiden på kvällen och var framme tidigt på morronen på måndag. Måndagen gick åt till att återhämta sig från sömnlöshet...jag och Patte hade inte sovit alls på vägen dit, Patte körde hela vägen och jag var sällskapsdam så att han skulle orka. Jag hade gjort en termos med kaffe hemma så vi drack kaffe med jämna mellanrum för att orka med. Vi checkade in på hotellet kl 12 och sen gick vi bara ut på stan och spatserade, det är ju lite större än Haparanda så bara stadslivet i sig var ju kul att se på. Vi bodde ju precis mitt i smeten på ett hotell som hette Sokos hotelli Helsinki eller nåt sånt. Vi hade ett jättefint dubbel-dubbel-rum :) Här kommer förklaringen, det var två dubbelrum med en dörr mellan våra rum, två badrum varav den ena ockuperades av en Oskar som badade konstant :)

Tisdag gjorde vi ett besök på Korkeasaari, dit åkte vi med båt från ett torg (som jag redan glömt namnet på och jag orkar inte slå upp i en karta :)), där såg vi en leijonfamilj och tiger och många andra djur, samt påfåglar som strövade fritt på ön skrikandes och tiggandes, dom var så häftiga.

Onsdag var vi hela dagen på Linnanmäki, alltså från i stort sett öppnande till kl 19:30, Hugo var så slut så han somnade i spårvagnen och fortsatte sova till morronen, han märkte inte ens att jag flyttade över honom i sängen, klädde av honom och bytte blöja, så trött var han. På Linnanmäki åkte tom jag och Patte ett par karuseller var... naturligtvis den gamla underbara berg-och-dalbanan, den är ju för häftig, som jag skrek, Jenna och Oskar skrattade i alla fall åt mig :) Sen åkte Patte en karusell som flyter på vatten, men den var tydligen inte så kul, man blev bara lite blöt. Hugo och Lina åkte ju förståss karuseller för deras ålder och längd, Patte åkte med dom i några stycken. Oskar och Jenna däremot åkte i alla möjliga 'härveli', hade jag åkt allt dom åkte hade jag varit grön och spytt redan efter en timme :) Förresten, innan vi gick till karusellerna så var vi på Sea-life, det var skithäftigt, dom hade en massa fiskar och en undervattenstunnel där man kunde beskåda hajar bla hammarhaj och ett par andra sorters hajar (kommer inte ihåg just nu) och rockor.

Torsdag for vi med tunnelbanan till 'Itä-keskus' (Östra Centrum), ett mycket stort köpcentra, där gick vi runt i affärer nästan hela dagen. Vi skulle till Naturhistoriskamuseét mellan kl 16-18 men hehe nåt gick snett med kartläsandet och vi åkte åt fel håll med spårvagnen, rätt spårvagn, men det tog sån tid så vi gav upp :) Nå, den som spar han har, nästa gång så tar vi det då :)

Fredag tömde vi hotellrummet och for till Kerava (där min pappa bor). Där fanns ett nybyggt typ Leos lekland fast det hette Hop Lop, där lekte barnen i 2 timmar, därefter åt vi och åkte till pappa. Hos pappa var vi hela resten av dagen och for sen och checkade in bilen på tåget (JA, vi bestämde oss för att ta tåget hem istället :)) sen satt vi på Tågstationen och väntade in vårat tåg och tuffade till Oulu (där är avlastningen för bilar), vi var framme i Oulu kl 7:15 (finsk tid) och sen har vi åkt bil därifrån hem. Hem ljuva hem... det är kul att resa, men det är sååå skönt att komma hem! Lina var så impad av att åka tåg, hon bara skrattade tills hon somnade i princip :) Vi hade sovhytt med 3 sängar...för 6 personer, det var 2 pers i varje säng, men det gick det oxå :)

Nåja, nu är det tillbaka till verkligheten, jobbet börjar på tisdag...

Ha det bra!

18/7

Publicerad 2009-07-18 14:53:48 i Allmänt,

Pubkväll...var en stor besvikelse, vi kom dit ca kl 22 och då fanns där 5 pers, vi åkte till Torneå istället, mycket bättre. Fast inte mycket bättre för den här dan, jag är slut, sliten, kaputt. Så är även min man.

17/7

Publicerad 2009-07-17 14:18:22 i Allmänt,

Hej!

Det har hänt lite av varje här under veckan, vi har bla vart på tivoli! Det var en höjdarupplevelse, Hugo bara älskade att åka med motorcykeln som gick runt runt på en bana :) Patte åkte några karuseller med dom oxå, jag stod stadigt med båda fötterna på jorden, jag får grym yrsel av karuseller, har ju yrsel ändå. Sen har vi varit till Lindroths MC i Luleå och har blivit med FYRHJULING :) En helt ny röd fin Honda med div lull-lull bla plog och släpvagn, så vi hela familjen kan åka till Kojan i skogen när som helst! Coooolt ;) Annars då, tja, jag har lite ont i skallen idag, inte kul, men det går säkert över. Nyss for Lina och Patte iväg med fyrhjulingen, dom skulle nog åka till mommo och Erik, det var Linas tur idag, sist var Hugo och Patte iväg. Rättvisa är bra :)

Ikväll är det pubafton här i byn, vi har faktiskt fixat barnvakt, min vän Jenny, det är första gången som jag far på pubkväll här, jag har ändå bott här typ sen -98 men har aldrig varit där. Nå, nu ska jag ändra på det i alla fall :) Borde vila en stund innan vi far, känner mig lite sliten av nån anledning. Anledningen torde vara den att jag har barn, små barn som orsakar mer eller mindre sömnbrist. Fast vi är ju helt klart på väg åt det bättre håller när det gäller sömn :)

Nu ska jag gosa med Hugo, han är så hjärtskärande lessen över att han inte fick följa med.

Ha det så bra, det ska jag ha :)

11/7

Publicerad 2009-07-11 10:14:52 i Allmänt,

God morgon alla medborgare :)

Då var det lördag och fint väder?!?!? Heeelt otroligt :) Idag eller snarare ikväll skall jag måla, jag har bestämt mig, jag ska bara gå ut, greppa pensel/roller och måla, annars blir det ju aldrig gjort, smart va? ;) Som ni tidigare läst (eller inte) så hatar jag att måla och jag glömmer varje sommar bort det, jag börjar varje sommar med nåt projekt som ska målas och det blir som bara halvgjort. Men nu, förrådet SKA målas, den kan man ju inte lämna halvfärdig!

Igår kväll bjöd vi min mor och styvfar och min bror med sambo och barn på middag. Vi hade marinerat älgkalvfilé och oxfilé i ca 3 dygn, Patte grillade delikatesserna och jag fixade sallad, potatisgratäng (2 olika pga att min man inte gillar vitlök och jag ÄLSKAR vitlök :)), hemgjord färskpotatissallad och vanlig grönsallad. Det vart så himla lyckat, köttet hade nog kunnat ätas av en tandlös människa, det bokstavlig SMÄLTE i munnen, ja, alla var nöjda och belåtna, men framförallt PROPPMÄTTA :) Jag tycker det är trevligt att bjuda folk på mat lite då o då, för jag gillar ju att laga mat :)

Idag tänker jag förutom att måla på kvällen så ska jag njuta av livet :)

Ha en solig och underbar dag!

9/7

Publicerad 2009-07-09 19:42:19 i Allmänt,

*RAAAAP*... har just ätit :) Jag gjorde dopp-i-kopp och det är ju så förfasligt mumsigt så jag åt nog just lite för mycket, tar låååång tid att smälta den middan. Idag har inte hänt så mycket, vi har haft besök av svärmor, deras bil stod på våran gård för dom har vart på semester med våran och nu är allt iordningsställt igen. Snart ska jag lägga i alla fall Hugo, sen blir det lugn i stugan, han är som en på och av-knapp :) Har förresten även hängt upp ett draperi i Linas rumsdörr, hon fick den i present av sin faster, nu först satte vi upp den.

Har lite funderingar, ska börja sy... men behöver fixa så att jag kan ha maskinerna framme hela tiden, som det är nu syr jag på matbordet och det är jobbigt att hela tiden ta bort pga middag/annan mat som ska fram. Sen har jag ju en Hugo, tror inte han kan hålla fingarna i styr vad gäller mina maskiner... Hursom helst, har planer, men får inte fingret ur att göra nåt, jag bara planerar i skallen, men gör inget åt det. Hehe jag är ju nästan stressad, ligger på soffan och planerar massor att göra, men gör inte ;) Måste nog söka doktor, det kan ju utvecklas till nåt allvarligt hehe... äh, nu spårade ju fantasin igen, jag kan tyvärr inte hejda den :)

Nu ska jag bara vara...så att jag inte tar ut mig alldeles, jag har ju tänkt redan hela dagen ;) ;) ;)

7/7

Publicerad 2009-07-07 23:03:04 i Allmänt,

Hej o hå :)

Nu skall här uppdateras!

Vi (jag och Patte, barnen blev kvar med mormor) har alltså varit i Gävle, åkte på fredag morron ca kl 8:30 här hemmifrån, plockade upp Jenny från Kukkola och åkte till Shell, där tankade vi och köpte div överlevnadssaker som kaffe :) Åkte vidare och stannade nog första gången i Umeå (förutom en pisspaus nånstans innan). Vi var i Umeå...2 timmar, vi åt på Allstar (rekomenderar varmt) och sprang in på Indiska oxå som hastigast, det som tog tid var att få maten, men den var värd att vänta på. Efter det puttrade vi vidare och stannade på Högakusten där vi fikade alldeles innan bron, satt på uteserveringen, kan lova att det nog är den bästa utsikt jag vart med om på länge. Vi stannade nog lite här och där för jag är berikad med sveriges minsta blåsa, eller jag är i alla fall en tuff konkurrent i den grenen. I Tönnebro dejtade vi med svärmor med familj, pratade några ord och åkte vidare. Tror nog att vi fixade resten av resan utan pauser. Kom fram till Lotta ca kl 22:30. Hos Lotta var det KAOS, dom hade lagat mat i flera dagar och hela köket var fullt i skalade potatisar, sallad, grillspett och icke att förglömma folk (Lottas mamma, brudgummens kusin och kompis osv :)). Satt nog uppe till kl 2 på natten, pratade och umgicks, mycket trevligt! 

Dagen efter var ju då själva vigseln, kl 11:00 befann vi oss i Stadshuset där Lotta och Göran fick säga JA, med mig och Görans kusin som vittnen, tårar fälldes och svetten lackade, men vackert var det.  Sprang på stan en stund och svalkade oss på järnvägsstationen på en pub och gick sedan till lägenheten och färdigställde tårtorna, eller jag duschade och Lottas mamma och Patte fixade tårtor :) Kl 14:20 kom taxi och hämtade oss, festen började ju kl 15:00. Det grillades åtminstone 150 grillspett gjort på både grönsaker, nötkött och griskött, flera potatisgratänger, potatissallad, röror av alla möjliga sorter, allt hemgjort! Så förbannat gott var det! :) Vädret var också växlande under den dagen, ett enormt åskväder med ösregn, varmt som bara den och sen när festen började sprack det upp till solsken, helt PERFEKT alltså. Festen ja, det var helt otroligt roligt, vi träffade ju folk som vi annars inte hade kommit i kontakt med och jag fick ansikten på folk som Lotta pratat om under hela sin tid som gävlebo, bara helt UNDERBART. Kl 01:00 var festen slut och vi åkte till lägenheten för att sova, sov, det gjorde vi!

Dagen efter ringde klockjäveln...kl 09:00, åkte kl 10:30, Lottas mamma Asta åkte med och hennes systerson, vi hämtade med Jenny på vägen oxå. Det var en rolig hemresa, med shopping i Sundsvall, dels på nåt loppis och sen i Birsta City och Biltema hann vi ju förståss oxå besöka :) Åt gjorde vi igen i Umeå, denna gång på en kinarestaurang (Eastern Palace), det var ett mycket fint ställe med god mat och ja, allt som behövs. Det tog i alla fall en evighet innan vi var hemma, men vi hade roligt, har haft träningsverk i kinderna av allt skrattande.  

Här hemma har det dock inte hänt mycket sen vi kom hem, förutom att tröttheten förföljer litegrann, men börjar bli människa nu!

Lite foton då:

Den underbara utsikten vid Höga KustenTönnebro, väldigt vackert det med :)Södra Kolonin i Gävle, där hölls festen.Här har Patte använt sin konstnärliga ådra till fullo :)

Ha det bra alla, för det ska jag ha! :)

1/7

Publicerad 2009-07-01 13:58:17 i Allmänt,

Dagarna flyger fram, jag hinner inte med nå mer, har varit dagvild flera gånger redan, fast det är väl det som kallas semester? :) Här har inte hänt mycket, vi har köpt ett litet förråd, tänkte måla den i nougat med vita knutar (som det känns just nu, har dock inte köpt färgen än, så jag/vi kanske hinner ändra oss ännu :)), vilket huset också kommer att bli nångång i framtiden. Idag har jag inte gjort så mycket förutom att vi har varit ute ett tag, men Hugos kinder blev väldigt röda så vi gick in. Idag är det största problemet vad jag ska laga till middag, har ingen lust att stå i hettan och brassa käk om vi säger så. Tror nog att barnen och mannen får risgrynsgröt och jag själv en sval sallad, blir nog bra så.

Annars är allt väl, ska cykla till mor min ikväll och ta en kaffe med likör och äta lite melon :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela