kaija

24/1

Publicerad 2010-01-25 00:13:32 i Allmänt,

Idag är det min allra käraste "gamlaste" väns födelsedag, nu är vi lika 'gamla' igen :) Flyr ett ögonblick från nuet till en gången tid... med lite sorg i bröstet faktiskt. Alltså sen 1980 har vi känt varann och det tack vare min "Styvfammo" (som fö var en väldigt stark och modern kvinna av sin tid). Hon bodde då i det huset som kom att bli mitt barndomshem och bad Jannice komma och träffa mig :) Jag är så glad åt att det blev just så, för att just Jannice är en del av mitt liv! Vi har upplevt både med och motgång i ur och skur, vi har varit osams ibland men för det mesta bara sams och överens :) Jadu min vän, vi hade storslagna planer på att flytta till Göteborg tillsammans, varför just dit vet jag knappt men dit skulle vi och vi skulle bo ihop och allt vi nu planerade. Nu bor vi i varsin liten by inte så långt ifrån varandra, men träffas på tok för lite... Måste bli en ändring på det. Jag skulle vilja skriva hur mycket som helst om just Jannice, men gör det inte, för det ryms int ;) Men må du ha en bra födelsedag min vän :)

Annars då, tja... kylen gick sönder, datan är sönder och livet är underbart :) I morron ska vi åka till staden och köpa en ny matta till vardagsrummet och en ny overall åt lilleman Hugo, hans är så liten så den stramar i skrevet. Han ville ha en 'Blixten Mc Queen' overall, en svart :) Min lilla Hugoman :) Han är så skön, när man säger tex man får inte göra si eller så, så säger Hugo: "Det tål man vitt, om man vill" :) Han är bara för go!

Min lilla prinsessa Lina har lärt sig att säga R och det övar hon på mest hela tiden :) En kväll när hon hade gått i säng så höll hon på o låta i sängen, alltså hon lät såhär RRRRrrrrrrRRRRRrrrrrr högt och tydligt. Jag sa åt henne att vara tyst för klockan är mycket, då säger hon åt mig: "mamma, jag övar på att säga R". Jag sa: "Jo, jag hör det, men försök att sova nu istället", då blev min dotter tjurig och sa: "Jag ska aldrig mer säga R, jag ska säga L, Lut!" :) Jag tror inte jag har skrattat mer på länge, hon är inte lite drastisk ;) (hon övar fortfarande, så hennes hot var inte helt på riktigt :))

Nåja, nu ska jag avlsluta detta och hoppas att jag skriver nästa inlägg på våran egen reparerade dator :)

2/1-10

Publicerad 2010-01-02 21:30:22 i Allmänt,

Gott nytt år på er :)

Nyårsafton firades i Kalix hos svärmor. Hon bjöd på så jädra god mat så jag har nog aldrig tidigare ätit nåt som ens var i närheten så gott! Det som bjöds var plankstek (på riktig planka) med duchessepotatis, rödvins- och madeirasås (även bearnaisesås fanns för den som gillade det), helstekt älgfilé och lite sparris på det hela, herregud så vi åt :) Drack lite rödvin till maten och sen tog vi nån drink samt en Irish Coffee *mumma*. Ni hör ju, vi blev helt enkelt bortskämda i Kalix!

Nyårsdagen började med ett besök på Akuten i Kalix, Lina fick nämligen falsk krupp (igen), till skillnad från Haparanda vårdcentral fick hon nu andas Ventoline (tror jag att det är), hon fick en rätt stor dos av det, men då fick vi sova förra natten! Läkarn skrev ut en egen 'pipa' åt henne, han misstänker att hon har förkylningsastma eftersom hon får en hejdundrande våldsam hosta alltid när hon får hosta, dessuton håller den i sig väldigt länge. Han sa att även om det inte var astma så är ju behandligen på falsk krupp och förkylningsastma densamma ändå, då det är ju lika o ha en 'pipa' hemma.

Idag har vi varit ute på gården och Patte o barnen har kört traktor :) Alla tre är väldigt nöjda ;) Jag stod som åskådare lite vid sidan av... är inte så impad av traktorn faktiskt, den är ju bra o ha, men inte mer än så.

Visserligen inte färdiga, men på G :)Patte o Hugo (den lilla knoppen som syns ovanför lampan) njuter av snön och skrapar ihop allt för en fin backe :)Min lilla tösabit åker på hosta efter hosta... tur att det finns hjälp att få!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela