kaija

30/4 VALBORG

Publicerad 2009-04-30 23:36:18 i Allmänt,

Hej er alla :)

Valborgsmässoafton då... herregud vad tiden går fort, snart är det ju sommar :) Jag längtar, jag älskar att grilla, eller i alla fall att äta det min man har grillat :)

Ikväll har vi vart hos grannen, det börjar vara tradition, för det här är 3:dje året i rad :)

Här kommer bilder:

Majbrasan 2009 :)Pappa värmer sin frusna dotter :)Hugo mumsar korv med stor aptit :)Lina mumsar sin(a) korv(ar) med lika stor aptit :)

28/4

Publicerad 2009-04-28 20:34:23 i Allmänt,

Igår och idag, jag vet inte eg vad jag/vi har gjort, men igår kom hela högen hem, alltid lika trevligt, omtumlande och massor med prat, riktigt mysigt faktiskt :) Det är såna kontraster i mitt liv, men man vänjer sig vid det. Igår förresten, vi var ju hos tandläkaren med Lina, det gick ju så klart strålande, hon är duktig hon :) Idag har jag och Patte varit på promenad kl 06:00 på morronen, vilket var faktiskt skönt, det var faktiskt hans idé. Jag är ju en såndär människa som lätt hakar på saker, promenader är en bra sak, bara nån 'tvingar' mig, men jag är lika lättledd i dåligheter, säger nån att vi ska äta nåt flottigt så är jag inte den som tackar nej, tyvärr. Nå, det hade ju kunnat vara mycket värre :)

Igår lovade jag att jag skulle fara ut och cykla med Lina, det gjorde vi idag, hon var jätteduktig, alltså förra året gick det sisådär, hon bromsade lika mycket som hon trampade framåt, alltså blev resultatet inte jätte bra, men idag, hon cyklade som stora flickor, jag är en mycket stolt mamma :)

Lina och Hugo leker innan hon ropas in hos tandläkaren :)Hos tandläkaren, lite jobbigt, men det gick jättebra! Hon valde en lite ödla efteråt från saklådan :)Min duktiga stora tjej cyklar!

27/4

Publicerad 2009-04-27 09:24:26 i Allmänt,

En ny underbar morron!

Förde inte barnen till dagis idag, det går magsjuka där och jag är så pissless på att folk inte håller sina ungar hemma nog länge att dom tillfrisknat så denna magsjuka nångång får ett slut. Det är dyrt att vara hemma, jag vet, men det blir ännu fler sjukdagar i slutet om man är för snabb att föra dom tillbaka till dagis. Nå, nog om detta. Jag hade nu möjlighet att låta dom vara hemma idag.

Jo, dom ringde just från folktandvården, Lina ska dit idag (dom hade fått återbud), kl 10:30, det blir perfekt, lite nytta blev det ju med att stanna hemma.

Igår, jo, skitbrunnen blev tömd av två trevliga herrar :) Funkar bra igen, men vi måste göra nån slags åtgärd, för dikesvattnet rinner ner i skitbrunnen, det blir ju som onödigt dyrt i slutänden.

Nu ska jag börja klä på mig och ungarna o sen blir det åka av :)

Samma dag...

Publicerad 2009-04-26 14:29:11 i Allmänt,

Fortsättning följer på denna dag.

Hugo, han somnade naturligtvis INTE, jag har varit så trött idag, så det går inte att beskriva i ord. Dessutom gjorde jag och Lina en underbar upptäckt...stopp i toastolen, spännande eller hur? Så, jag har ringt Haparanda Renhållning och bett dom komma på visit, tror nog dom kommer väldigt snart. Mannen som svarade hade nog velat höra nåt helt annat än att fara och spola en skitbrunn ca 4mil bort, men han sa sen lite 'trött i rösten', nå...vi kommer :)

Hugo somnade först kl 14 och det på soffan, han totalvägrade att sova i sin säng. Han åt en smörgås först och 'himlade' med ögonen, han höll på att somna med smörgåsen i munnen, vilket han gjort på dagis :) Lägger upp lite bilder senare idag, för att jag för tillfället har mobilen på laddning.

Det var alles, det lär ju komma mer text, det händer FÖR mycket här.

Här är bilderna!!!

Hugo somnade till sist!Min semesterpeng gick till det här företaget ;)Min älskade cafe latte, dricker det varje gång jag går på fik :) Har inget med denna dag att göra, men gott är det ändå.

26/4

Publicerad 2009-04-26 08:32:57 i Allmänt,

Go MORR...

Det känns som att klockan är nån gång mitt på dagen, har varit så länge vaken redan. Hugo fick en fix idé i natt, han vaknade vid 01:30 och somnade om ca 04:30, vaknade kl 06:30 och känner mig långt i från utvilad. Jag väntar med spänning på att jag ska få vila om Hugo vilar. En förklaring till varför Hugo har vägrat sova är ju hans mage, han försökte göra nr 2 igår, flera ggr var vi både på pottan och på toa, men det hjälpte inte. På natten ville han gå och bajsa, det gjorde vi igen, det kom inget, men det har ju stört honom som tusan. Direkt på morronen var det samma, men NU har han gjort en stooor nr 2, han är som en ny kille, glad och go som han brukar vara, tänk vad sånt kan störa! Han kommer nog att sova gott på ett tag! Han får ju plommon nästan varje dag, men idag gav jag 10ml lactulos, vilket måste ha hjälpt inom en timme från att jag gav det.

Hela natten har varit jätte konstig, Lina kom oxå till min säng och efter en stund hördes en himla duns, då ramlade stackaren ner på golvet. Hon har ALDRIG tidigare gjort det, men den här gången låg hon så nära kanten (vilket inte sömndruckna jag lade nån notis till) och vände sig om och dunsade i golvet, men hon vaknade inte ens :) Helt konstig, hon visste inte ens om att hon ramlat ur sängen när jag frågade henne, barn är underbara. Om jag skulle ha ramlat ur sängen, hade jag nog fått lårbensbrott ;)

Funderar på om jag alls kommer att orka åka till stan, fast jag vill väldigt gärna fara till antikmässan en gång till faktiskt. Dessutom har jag ju inget kaffe heller... nä fy vad jobbigt det här blir, jag som är så himmelens trött. Fast jag kanske kunde fara lite senare dit.

25/4 på eftermiddan

Publicerad 2009-04-25 18:14:28 i Allmänt,

For till jobbet och tog en kopp kaffe, därefter for jag o min arbetskamrat (som var på lunch) till Antikmässan som var på Aspen, alltså vilka snygga grejer det finns, är helt imponerad! Jag fastnade dock för en skål i glas från Orrefors, betalade 180:- för den, det var värt det för mig, för jag bokstavligt ÄLSKAR den :) Sen åkte vi till loppis i Torneå, flyttade grejerna till en annan loge och fick betalt, jag fick 25€ i handen, alltså efter att logehyra hade dragits och provisionen, helt ok tycker jag, fick ju sålt lite skrot. Hugos säng såldes direkt! Nu forsätter vi till valborg, måste fara dit med roliga saker, jag har 'vindan full' :) Efter loppis besöket for vi och åt på Frasse´s, det var gott!

Det var en liten rapport om vad som hänt hittills idag!

Ett tillägg, barnen var ju naturligtvis med mig, Lina var så förtjust i sakerna som fanns på antikmässan. Hon hittade en helgjuten rund glasgrej med en ros inuti, hon ville ha den, men när vi väl var framme hos dom som sålde den, var den borta, jag hade ju självklart köpt den åt henne! Den var himla vacker (som Lina säger) och den var inte ens dyr. I morron gör jag ett nytt besök där, jag bara MÅSTE. Har studerat nu, min glasskål heter Eden, så om ni söker på google på bilder, skriver Orrefors Eden så kommer den upp (och en massa annat), men den är som ett stort kupat löv. Beundra den ni :) Det gör jag!

25/4

Publicerad 2009-04-25 08:26:28 i Allmänt,

Go morron på er :)

Igår jobbade jag, hämtade barnen från dagis och åkte hem och gjorde lite korv med bröd till middag, det var så gott! Min mor kom förbi med cykel och satt ett tag, när hon for satte jag igång o städade lite. Fick senare ett samtal från min arbetskompis som frågade om hon kunde komma, självklart! Hon beställde bastu, så jag ringde min bror som levererade lite björkved åt mig, tack så mycket brorsan, det var uppskattat :) Jag värmde bastu åt J och orkade själv inte basta, var som sliten igår. Tänk vilka vänner jag har, J kom hit och fixade fruktsallad åt oss, jag behövde i princip inte göra nåt, annat än äta förståss och gott vart det :) Vi gick sen och slötittade på tv och fastnade i en gammal film, Coctail med Tom Cruise, den är ju som charmig, alltså, det är nåt visst med typ 80-tals filmer, man känner igen sig i frisyrer och kläder och så har man ju haft skådisarna som stora kärlekar eller annars bara som förebilder vad gäller kläder och sånt :) Jag skulle dock inte idag eftersträva ett jätteburr till hår, med en hysteriskt krusig permanent, för korta byxor som gärna skär in i rumpan och en stor fluffig tröja nerpulad i brallerna... men kul o se är det :)

Nu ska jag mata mig själv och barn, sen åker jag vid 11:30 till stan och fixar på loppis, hoppas jag fått sålt MASSOR.

Ha en trevlig dag mina läsare :)

23/4

Publicerad 2009-04-23 19:21:35 i Allmänt,

Go kväll!

Idag har jag återigen jobbat, det var en helt trevlig arbetsdag, som vanligt, jag gillar faktiskt bäst att jobba förmiddagar, dom går fortast. Hugo har gått och lagt sig, det är osedvanligt tyst i sovrummet, men han var trött. När han sover (hårt) ska jag ner och duscha, Lina ska snart i säng hon med. Jag har hämtat ner faster Majas gamla barbiedockor åt henne, dom har varit uppe rätt länge (alltså i vindsförrådet), nu är dom som nya för henne. Hugo har oxå klätt dockor hit och dit, det är så skönt, han har blivit såpass stor nu så han leker rätt mycket. Vi har varje dag en liten rutin, när vi kommer hem från jobb/dagis, då sätter vi igång en saga på cd i köket (Astrid Lindgrensagor, självklart :)) och där sitter vi och lyssnar, det är så mysigt! Är med i en stegräknartävling, det är rätt sporrande och se hur mycket man faktiskt går, bara hemma och på jobbet, helt otroligt fakiskt!

Ha det så bra, vi hörs!

22/4

Publicerad 2009-04-22 19:49:27 i Allmänt,

Nu blir jag sur, hade skrivit klart mitt inlägg nyss, ett långt fint inlägg, så råkade jag mitt jädra klumpfinger röra på 'bakåt' knappen på musen och vips var all fin text borta. Nå jag tar om det, KORT. I morse fick jag fara som en furie för jag glömde saker, hade inga pengar och ingen diesel, allt ordnade sig i alla fall.

Håller på och säljer saker på loppis i Torneå, det går sådär, ska föra Hugos spjälsäng dit oxå, den blev vi tvingade att ta bort sen han pinkade ner sig rejält här för ett tag sen (sängen är dock inte pissig), då inget hann torka tog bort hela sängen. Vi har redan tidigare köpt en vanlig vit fin säng åt han, NU är det dags att använda den :) Det går ok, jag springer in där och lägger han ca 10ggr per kväll, men jag tänker inte börja ligga brevid i alla fall.

Nu ska jag duscha Lina, sen g´natt! :)

19/4

Publicerad 2009-04-19 18:45:53 i Allmänt,

En söndag bland andra dagar... Har av nån anledning inte hunnit skriva nåt på flera dagar, kanske för att jag jobbat kväll och kanske på grund av idétorka.

Hela veckan har bara susat förbi, igår var barnen och Patte till Kalix och hälsade på hos fammo och Oskar fick en cykel av Jesper, en blå fin cykel, han blev så nöjd, han har inte gjort mycket annat än cyklat :) Jag har jobbat från onsdag-söndag, kvällar bara förutom helgen då, nå, nu är jag ledig i morron i alla fall. Igår kom Jenny hit, vi tog lite vin och gjorde tacos, det var så himla gott och jag har varit så himla trött idag, men nu är jag ju äntligen hemma!

Vi bytte till sommardäck oxå här om dagen, eller ok, jag hade inget med det att göra, Patte bytte däck :) Självklart snöade det just samma kväll som vinterdäcken byttes bort... vad annars, men så är det under våren här. Vad som är helt tokigt coolt är att om två månader är det midsommarafton!!!  Det innebär att min högsta önskan är att fixa ett växthus, har ju sått lite av varje, vad det nu blir av det, det vet jag inte, men förhoppningar har jag ju.

På återhörande...eller vad man nu säger.

15/4 Svammel

Publicerad 2009-04-15 21:12:24 i Allmänt,

Go kväll!

Den här dagen började med att jag vaknade (konstigt eller hur? ;)), steg upp och fixade frukost och kaffe osv. Patte började med att åka till tandläkaren, stackarn, var såå bed(r)övad, och jag 'tvingade' in honom på Ica för att handla, sorry gubben :) När han kom hem åkte vi till min bror och hans sambo Minna, som fyller år idag! Vi firade en liten stund och åkte hem för att äta lunch. Efter lunch har jag farit och jobbat, kändes konstigt, har ju varit hemma i 5 dagar! Efter jobbet föll jag tyvärr för en hemskt fettig frestelse...Pizza från Leilani, det var såå jäkla gott att det tusan var värt det, men i morron är det hårt igen, ska verkligen kämpa resten av veckan! Den pizzan jag åt måste jag varmt rekomendera, 'chicken mee' hette den (med risk för att jag stavade galet), den med extra vitlök, MUMS!

En grej, hur fasen ska jag komma igång med att springa??? Jag har ju nångång i forntiden gjort det, ni vet, då när jag var ung...men det känns som att nåt haver hänt på vägen...där har vi det, det är VÄGEN, inte jag som är problemet ;) Jag utgår från att det _inte_ är fel på mig ;) Nä, men seriöst, jag måste komma på nån morot åt mig.

Over and out!

13/4

Publicerad 2009-04-13 19:54:51 i Allmänt,

Sista påskhelgsdagen, synd... bland dom finaste dagarna under hela påsken, vädermässigt alltså. ÄNTLIGEN har jag fått hem min man! Som jag väntat, det är sååå jobbigt att fylla på pellets och fixa allt 'manligt' själv, fast det går ju, men det är så skönt när man kan säga att 'jag kan inte' när han kommer hem ;)

Annars har det varit en helt vanlig dag, har varit på förmiddagen och handlat, hämtade Oskar, Jenna kom senare med bussen, för hon ville shoppa lite på IKEA först :) När man är tjej och 13år är sånt mycket viktigt! Det är ff väldigt viktigt vid 34-års ålder ;) Jag har bakat bullar idag, hade inget pärlsocker, så jag satte strösocker istället, överst på bullarna alltså, det vart inte så 'snygga' bullar, men alla som ätit av dom tyckte dom var mycket goda.

Nu ska jag se till att få ut min karlslok på promenad, han LOVADE nämligen vid ett svagt ögonblick att följa med mig, han erbjöd sig själv alltså, jag kommer att berätta OM jag fick med honom eller inte! ;)

VV, vägde mig igår, +-0...nå, inte upp i alla fall, nu kör jag hårt! Har för avsikt att bada i sommar...med nåt som åtminståne påminner om badkläder :)

12/4

Publicerad 2009-04-12 17:00:33 i Allmänt,

Hej och hå!

Igår for jag med barnen ut till skogskojan, vi grillade där och var mest inne i härbret, det blåste så himla kallt. Tog ett par glas vin där med Minna, vi hade riktigt trevligt. På kvällen kom min bror och Minna hit och hälsade på mig, vi satt och pratade och planerade att vi idag skulle mala köttfärs idag. Jag tog fram omalet kött och lät det vara framme över natten och tina. Så idag packade jag bilen full i barn och kött och for över till Minna o Henka för att mala kött och laga mat :) Jag fick 7,5kg färs på ett ungefär, det är perfekt, det går alltid åt. Jag lagade maten där, det blev ju förståss makaroner och köttfärssås, vad annars :) Med massor av lök i! Tack för en trevlig kväll igår och för en trevlig dag idag! Vi måste göra om det när Patte oxå är hemma!!!

Annars har här inte hänt så mycket, jag ska lägga upp ett par bilder som jag tog i skogen igår!

Edvin och fammo (våran mommo)Två skoterfantaster, kusinerna Hugo och Ida :)

11/4 Lååånglördag...

Publicerad 2009-04-11 12:53:39 i Allmänt,

Lång dag igen, men det har inte hunnit hända så mycket här ännu, Hugo vaknade just från sin vila, han har sovit i 2 timmar, helt utslagen stackare. Under tiden han sov, har påskharen varit förbi, den hade lämnat två stycket chokladharar i Linas säng. Lina som hittade dom reagerade genom att skrattande gömma sig under sitt bord, så charmigt så jag trodde jag skrattade ihjäl mig :) Hugo ska få smaka på sin chokladhare nu när han vaknar ordentligt. Hade sen en liten plan på att ev åka ut till skogskojan, om jag bara ids. Vi får väl se vad som händer härnäst! Nu ska jag ringa min vän S, hon ringde mig medan jag vilade.

10/4 Låååångfredag

Publicerad 2009-04-10 18:13:22 i Allmänt,

Nåt konstigt med den här dan, den är längre än andra dagar, jag är säker, har dock inte 'mätt' :)

Appropå kvasten svärmor, min kvast har inte kommit än, men om den kommer lär nog min rumpa oxå vara full i stickor och nån katt har jag inte sett röken av, men grannen har ju en stor schäfer??? Kanske tar den då :) Hoppas det är finare väder på blåkulla än det är här ;)

Annars då, en extremt lång fredag, barnen skall tvagas tänkte jag mig, dock inte med rotborste, men nån sorts svamp :) Hittar kanske en kantarell under bastulaven med lite tur ;) Nä, fii hur det där lät! Skärpning! Jo, dom ska tvättas och sen är det säng som gäller, men det mest märkliga är att ju senare klockan blir ju bättre leker dom små liven, inte ett ont ord till varandra, helt knasigt, men det är klart, jag låter ju dom leka ifred då, en stund till i alla fall :) Uträknande alltså! Vi mammor är kanske lite lättlurade...

Nå, jag ska ta mig en kopp kaffe och väntar på kvastfan!

Glad påsk! Mukavat posket! ;)

9/4 Skärtorsdag

Publicerad 2009-04-09 20:07:42 i Allmänt,

Måntro när kvasten kommer? Alltså för att hämta mig till Blåkulla :)

Idag har jag jobbat, det har varit mycket folk i farten idag, inte kul när jag bara som snabbast skulle in på Ica för att handla lite gravad lax och sill åt mig och min vän Lena som har varit på middag idag. Det tog onödigt lång tid i kö! Det blev middag i alla fall, vi åt kokt potatis med tre sorters sill, gravad lax samt hemgjorda köttbullar och en himla god sallad till. Sen åt vi faktiskt lite glass till efterrätt och kaffe som jag malt bönorna till själv :) Tro nu inte att jag är så ambitiös att jag alltid gör det, nix pix, det här kom sig av ett misstag, jag skulle härförleden köpa pulverkaffe åt mig och maken min, grabbade tag i ett paket (som såg bekant och fint ut) och åkte hem. Väl hemma skulle jag hälla kaffepulvret i min burk, jag klippte upp paketet och döm om min förvåning när där låg omalda kaffebönor... Patte skakade lite på huvudet, verkade precis som att situationen var bekant ;) Så idag har jag alltså malt bönorna i en såndär fiffig 'Magic bullet' och måste säga att det blev mycket gott kaffe!

Som sagt, jag gjorde ju köttbullar, lyckades såå bra med dom, satte i en påse OLW dipmix onion, pepparmix och salt och det vanliga då, ströbröd, vatten, ägg och färs så klart :) 

Så, här kommer en bild på dagens gäst samt mina fina köttbullar :)

En busig Pirra som fastnar bäst i bild i famnen på matte :)Mina mumsiga köttbullar :)Vårat påskris :)

 

7/4

Publicerad 2009-04-07 19:28:05 i Allmänt,

Hej hej :)

Har jobbat idag, är eg dödstrött just nu, men vill njuta lite av lugnet nu när barnen sover, kan ni förstå, dom sover redan och har så gjort säkert i en kvart :) I dag har jag inte gjort så mycket mer än jobbat, börjar tidigt i morron oxå, måste stiga upp i ottan, det är jobbigt, men det gäller då att lägga sig i tid. Jag har fått en ny tidning idag oxå, ska verkligen njuta av lugnet i kväll!

Igår hände det inte heller så himla mycket, jag jobbade även då och sen bjöd grannflickan mig på kafferep :) Hon var väldigt sällskapssjuk igår kväll så hon ringde och bad mig komma och dricka kaffe, så charmigt! Lina är ff rätt så snorig, men helt klart på bättringsväg, men Hugo är som på nedåtgående, han är super snorig och har fått hosta, men ingen feber. Hoppas han kan hålla sig ett par dagar, så jag kan jobba den här veckan ut i alla fall, sen är jag ju ledig. Apropå Hugo, han bubblar av nya ord, han är verkligen en duktig elev i språket :) Varje dag lär han sig nya ord, inte bara ett utan flera, han är tydlig och gör sig förstådd på sitt lilla ordförråd :) Men 'kote' (skoter), takto (traktor), boll, tutte, 'tutti' (snuttis) är nog dom mest använda.

Nu ska jag lägga mig o slappa framför tv:n, bara njuta...gör ni oxå det! :)

5/4

Publicerad 2009-04-05 08:54:38 i Allmänt,

Viktresultat -4,6kg!!! Alltså inte illa :) Det hade varit bättre om inte vi hade ätit på Hulkoffgården igår...och inte ätit godis eller druckit lite rött, men nå, det var -1kg sen förra söndan i alla fall! Nu ger jag gärnet igen!

Annars då, jo, min arbetskamrat kom igår kväll och med henne satt vi och pratade halva natten över en godispåse och en flaska rödtjut, mycket trevligt! Jag känner mig mycket friskare, Lina hostar ännu, men har ingen feber. Nu börjar huset att vakna, skriver mer om jag har mer att skriva om senare :)

...senare samma dag.

Jo, Pattes pappa med familj kom hit på förmiddagen, så vi åkte ut till skogskojan allihopa, jag körde bil dit med Lina, Hugo och Jenna, Patte och Oskar åkte skoter. När vi kom fram dit så var min mor och styvfar redan där och elden sprakade hemtrevligt, på med korven på pinnen och det hysteriska korvgrillandet var i full gång! Det är nog det charmigaste med det hela, alla grillar, äter och gryllar :) Bland det trevligaste med skogskojan är att det dyker upp vänner och bekanta lite titt som tätt med sina matsäckar och kommer och grillar och umgås på det mest avslappnade sättet som finns, ute i skogen! Barnen trivs väldigt bra, det behövs ju inte så mycket mer än en pinne och god fantasi så är allt underbart :) Vi hade mao en del härliga timmar ute i skogen. Har inte gjort mycket efter det, man blir lite sliten av all friskluft, men vi har bastat och 'tvagat' alla barnen och oss själv, nu sover man gott.

G´natt!

3/4

Publicerad 2009-04-03 17:31:55 i Allmänt,

Hej hej!


Fortfarande feber, fattar som inte varför eg, är ju inte ens förkyld, nå väldigt lite snuva, men det går inte ens under namnet förkyld. Det jobbiga är bara att man blir så orkeslös av feber. Det om detta!


Annars då, jo, allt väl, har viktväktat och varit duktig! Ska väga mig på söndag, så då får ni resultat :)
Min far och hans sambo har kommit på besök, synd bara att jag och Lina är sjuk. Han bor i en förort till Helsingfors. Det är så kul för Helsingfors känns lite som ett andra hem för mig, har 'häckat' där varje sommar när jag var barn/ungdom :) Eftersom jag inte kände barn i min egen ålder där, så fick jag ta med mig en vän hemmifrån. Kul har vi haft i alla fall, en del båtresor till Stockholm har det oxå blivit, samt andra strapatser :) Man ska ha roligt när man är liten och även när man är vuxen! :)


Nu har jag inget mer vettigt att komma med, ska njuta av 'frånvaron' med Lina, för alla andra bara stack :)

2/4

Publicerad 2009-04-02 12:53:46 i Allmänt,

En ny dag i mitt liv, vaknade och hade 38,7 graders feber... skit :( Nå, har tagit en IPREN, mår nu mycket bättre, har inte så hög feber. Har tom gjort en köttfärslimpa färdigt till middag! Nu ska ni få receptet till det:

ca 500g färs
½ burk creme fraiche
1 ägg
salt och kryddor (jag satte kött och grillkrydda, salt, chilipeppar)

Blanda ihop det till en smet. Bre ut den på fuktat bakplåtspapper (jag plattade bara ut den med händerna till en fyrkant). Bre på ca 1 tsk dijonsenap, kanske 2 tsk ketchup, riven ost och strimlad skinka, rulla sen ihop den som en rulltårta. Sätt den i en ugnsfastform, 175 grader ca 45 minuter. Den blev riktigt god! Sen är det ju en smaksak vad man sätter på den, bacon istället för skinka är ju väldigt gott! I smeten kan man oxå blanda i typ olw´s eller estrellas dipp påse, tror nog smaken med cheddar skulle bli gott. NÅ, mat kan man ju blanda ihop i det oändliga, väldigt roligt ibland :)
Fick förresten idén av min svärmor, som fö är en mycket bra kock, det är alltid lika kul att få tips av henne! :)

Annars har här inte hänt så mycket sen i morse, jag ska vila en stund nu innan Hugo vaknar!

1/4 April april...

Publicerad 2009-04-01 20:36:50 i Allmänt,

Hej på er! :)

Igår var en seg dag, orkade inte ens skriva lite blogg, tar igen det nu! Det hände nämligen inget speciellt igår, det mest speciella var att Patte var och hämtade en skoter som vi bestämde oss för att köpa, så nu tar vi oss för egen maskin till 'kojan' :) Skotern är varken snygg eller ny, men fungerande! Det är en polaris, lång... årsmodell -90, mer kan jag nog inte säga, det går över mitt tekniska kunnande helt enkelt, lägger säkert upp en bild en vacker dag.

Idag då, jo, jag var till jobbet och vände, märkte på morronen redan att jag hade feber, men iom att jag tog en IPREN så kände jag ju mig tillfälligt bättre, så jag åkte till jobbet, jobbade en timme och åkte hem. Vet inte vad det är för 'jätte-flunsan-fabian' som härjar nu. Lina har oxå hosta och feber, jag har lite snuva men feber i alla fall, äh, det är jobbigt.

Som vissa av er säkert märkt så är det tillåtet att luras idag... :) Jag har personligen inte blivit lurad, men Patte blev det och det rejält! Jenna (hans äldsta dotra) kom ner från vindan plötsligt och säger att grannen ringde på hennes mobil och sa att dom har problem med nätverket... Han frågade om Patte kunde komma och hjälpa? Givetvis tyckte Patte att han ställer upp och hjälper, så han hoppade på skotern nästan direkt och for till dom. Jenna kom ner från vindan och gapskrattade, jag frågade vad som är så roligt, hon sa att grannen inte alls hade ringt :) Så Patte åkte 'i onödan' till grannen och frågade vad dom hade för problem :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela