kaija

25/12

Publicerad 2009-12-25 18:03:54 i Allmänt,

God fortsättning säger man idag :)

Julafton fortlöpte mycket väl.
Min bror har byggt en mycket fin utebastu, en timrad i lite gammeldags anda, utan el eller vatten, så man har fotogenlyktor och vatten i bunkor där. Alltså, vi blev bjudna på bastubad igår, kl 10 på morronen infann vi oss i den underbara bastun. Vi bastade länge och väl och tvagade oss själv och barna :) Efter det gick vi in hos min bror som bjöd på lite glögg och trevligt sällskap! Vi åkte hem och svidade om till lite finare kläder och återvände till samma hus igen. Där åt vi på traditionellt vis massor av julmat :) Vid kl 18 knackade det hårt på dörren, barnen stelnade till och visste inte riktigt vad dom skulle tro... In kom han, klädd i en rekordelig rock och näbbskor av renskinn :) Den gamle mannen hade många klappar att dela ut, barnen var riktigt modiga, alla gick fram och satt i famnen på tomten och gav kramar åt höger och vänster, tror att jag själv var mest rädd för honom ;) Men, måste ju säga, han finns, vi såg honom igår ;) Julklapparna var många och fina, det blev mycket stoj och lek (som det ska vara). Förresten, Hugo hade packat ihop sina tuttar i en plastpåse, som han räckte fram åt tomten och sa att han blivit en stor pojke nu som inte behöver dom mer :) Min stora lilla pojke!!! Han har sovit hela natten utan problem, han var mogen för det beslutet :)

Nudå... ja, Jenna och Oskar har återvänt från stan, dom fick lite julklappar idag och vi har planerat att spela ett spel tillsammans ikväll, D´jay hette det, påminner nog lite om programmet Dobidoo eller nåt :) Sen ska vi se på filmen Dum & Dummare, kan inte se mig less på den ;)

Ha det gott alla!

16/12

Publicerad 2009-12-16 10:55:33 i Allmänt,

God morgon :)

Igår var det stora pepparkaksbaket hos oss, barnen och barnens kusiner har bakat en plåt med pepparkakor. Det gick bra, dom är nöjda och jag är nöjd med att ha det överstökat :) Är själv förkyld och har knallröda ögon som jag baddar med vatten i förhoppning om att  slippa få ögonsalva... hoppas det lyckas och hoppas att jag inte smittar barnen!

Den här hösten har jag varit mer förkyld än jag varit under dom senaste 10 åren tror jag, eller så har jag förträngt.

Nu ska jag läsa lite tidning och äta en sillmacka :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela