kaija

29/6

Publicerad 2010-06-29 11:20:14 i Allmänt,

Hosta, hosta o åter hosta... jag känner mig handikappad, Lina hostar så att hon stårknar... Hugo hostar... o jag har ingen röst och hostar gör jag oxå. Har ringt till Vårdcentralen igen, nu F*N får dom ju skriva ut nåt hostmedel som gör att man åtminståne får sova ifred! *irriterad*

Igår kom PK-bygg (tror jag firman heter), han fräser stubbar, men det tillstötte komplikationer, det läcker hydraulolja och då fick han det inte klart... synd. Metria karln var här o mätte in det han skulle mäta, kartan skulle vara klart idag. Han gick ut på 99:an o mätte nåt, jag tänkte glatt att han utökade våran tomt så jag fick ringa Vägverket o be dom flytta vägen, för den står helt fel ;) Tyvärr var det nog inte riktigt så...

Annars då, jo, är hemma från jobbet pga heshet, hosta, snuva och en fortsatt inflamerad häl... *platsförtusenmiljonersvordomar*...

Måste i alla fall gå ut en stund, man dör hit in annars.

Ha en underbar tisdag!

27/6

Publicerad 2010-06-27 09:46:13 i Allmänt,

Midsommar kom o gick... Patte har jobbat som f*n och vi har försökt att tömma allt från gamla garaget, det är en del kvar ännu. Hugo har blivit en blöjtorr kille, han har slutat helt med blöja! Han har inte blöja ens på natten! *stolt* :)

På midsommarafton var vi ju som bekant på bröllop, det var så vackert, fick en tår i ögat när dom kom gåendes ner mot stranden där paviljongen och prästen stod. Vi fick så god mat oxå, allt var rätt igenom bra! Tack min vän Veronica och Tobbe för att vi blev bjudna!

Förra söndagen så fick jag och Hugo åka till Kalixakuten och andas adrenalin och så fick han betapred... han fick falsk krupp igen :( I augusti kommer dom att göra en vidare undersökning av både Hugo och Lina om det rör sig om barnastma. Själv är jag oxå risig som bara den, hostar och kraxar... dessutom har jag fått nåt i hälen som heter  "plantar fasciit"...typ hälsporre som gör jävligt ont. Det är en inflamation där... kan ta upp till ett år innan det blir bra, men ska nu äta pronaxen vilket är inflamationshämmande. Det om detta.

Metria gubben kommer som sagt på måndag och sen ska det nog vara klart för att söka byggnadslov nudå... Jo, och stubbfräsaren kommer oxå på måndag! Annars har det inte hänt så mycket.

Ha det gött mina vänner :)

24/6

Publicerad 2010-06-24 15:07:51 i Allmänt,

Midsommarafton närmar sig med stormsteg :)

Idag har telegubben vart o märkt ut kabeln, det var många kablar... hur det nu kom sig så gick allt oerhört smidigt, dom sa helt sonika: Bygg över kabeln! O vet ni, det är det bästa jag har hört på väldigt länge, alltså, Metria Robert kommer på måndag och fixar nybyggnadskartan och sen är det "bara" att ansöka bygglovet! Friskt vågat hälften vunnet ;) Patte köpte igår en motorsåg med en del tillbehör så nu kan vi såga när vi vill och slipper låna såg osv. Vet ni mer, jag är sådär häppyfejs, helt otroligt glad i kropp o själ :)

Snart piper bulldegsklockan, då har degen jäst klart och det blir att baka några kanelisar, gjorde en deg på 1liter, så det räcker väl nu ett tag åtminståne.

Hade nog inget annat att förmedla denna torsdag :)

Ha det gött!

22/6...senare samma dag alltså

Publicerad 2010-06-22 23:15:05 i Allmänt,

...idag fälldes även alla träd, herrejösses så mycket ljus vi får in på tomten nu, helt otroligt skönt :) Köket var tidigare rätt mörk oxå och nu när sembratallen fick vad den tålde så blev det genast ljust även där, i´m so happy :)

22/6

Publicerad 2010-06-22 16:04:04 i Allmänt,

Nu börjar det hända grejer :) Vi har för avsikt att bygga ett garage, så nu har vi (Patte o grannpöjken :)) flyttat växlarflaket så att det blev plats för stora trädfällningen. Vi kommer att fälla alla träd bakom huset och bakom det gamla garaget. Hela gamla garaget ska fö bort helt och hållet. Har nu haft kontakt med Skanova som ska komma o märka ut telekabel så den inte hamnar under garaget. YESS, det är så kul när det händer nåt :)

Just nu i köket: 3 barn bakar marängtårta, skall fyllas med grädde och röda vinbär... MUMS :)

Har idag tvättat fönstrena oxå utvändigt, tvätt hänger på tork och det lär ju torka fort som bara den, som det blåser idag. I morron jobbar jag, ska bli fin i håret i morron oxå tänkte jag.

Nu slösurfa en stund, ha en underbar dag mina kära läsare :)

19/6

Publicerad 2010-06-19 22:58:10 i Allmänt,

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel är numera vigda, stort och vackert bröllop :) Vilka kläder och alltså så fint bara. Just nu håller Daniels far tal och det är så fint *snyft*...

Idag har jag vaknat i ottan, min dotter var pigg klockan 6:15 så uppe med tuppen har jag vart, eller VI snarare :) I morse har jag bakat bullar så vi har lite hembakt till Hugomannen som fyller hela 3 år på måndag, ska nog köpa tårtan tänkte jag OM jag inte bakar botten i morron. På dagen har vi varit till stan och jag köpte lite tyger, så gissa vad jag har gjort ikväll, jo sytt :) Gardiner blev det, till köket och en löpare... har tyg som jag tänkte sy gardiner av till Linas och Hugos rum, gillar att vara kreativ ibland.  I morron är en ny dag och den får bli som det känns bäst för oss, kanske bara helt enkelt en underbar söndag :)

Jaha, vad mer då? Nästa fredag är det bröllop på riktigt, älskar bröllop! Måste se till att mascaran håller för en vårflod bara, har lite svårt att hålla mig för tårar :)

Ha en underbar kväll!

14/6

Publicerad 2010-06-14 21:08:30 i Allmänt,

Mitt i månaden, mycket månad kvar i slutet av pengarna ;) Vi hade personalfest på lördag, på Palogården i Vojakkala, skit kul var det. Vi grillade, spelade kubb o skrattade o njöt av livet, det var riktigt roligt. Vad annat... en katt tycks ha adopterat oss som sitt hem, det är grannens ladugårdskatt, men den vill vara här har den bestämt :) Synd bara att Patte är allergisk mot katt, den är så go o social.

Vet inte egentligen vad jag ska skriva, jag längtar som fasen efter semestern...

Over and out

1/6

Publicerad 2010-06-01 22:43:24 i Allmänt,

Här har det hänt lite av varje, Lina är numera 5år :) Vi har kalasat i dagarna två och födelsedagsbarnet är mycket nöjd. Hon fick en ny cykel, en röd fin Monark med en cykelkorg där hennes älskade Hjördis kan åka (för er som inte vet är hjördis en mjukisanka). Hon fick en massa annat oxå, bla barbiedocka, hello kitty spel, pysselgrejer, en porslins servis osv. Tårtan gjorde vi själv och den blev både fin och god, ska fixa lite bilder senare (dom är i Jennas kamera) :)

Nu börjar förberedelser inför nästa "kökkäjäinen", min bror ska gifta sig och det nu på torsdag, fest hålles på fredag... har inga kläder... har ca 30kg´s övervikt... håret ser fördjävligt ut... men vatusan, jag ska ha kul ändå :)
Den 21/6 fyller min lilla Hugo 3 år, så kalasförberedelser blir det igen, ska baka tårtbotten och bullar, bör räcka så.

Sen fyller jag själv år, men det firas väldigt sparsamt, vann nämligen ett presentkort till Nya konditoriet på 250:- så jag ska beställa en smörgåstårta... som jag antar att min man kommer att äta upp ;)

Min far har vart och hälsat på oxå, vilket var väldigt trevligt, det är inte så ofta vi ses då han bor i Helsingfors.

Nu ska jag sova, eller försöka åtminståne, g´natt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela