kaija

Senare samma dag...

Publicerad 2011-01-31 17:11:59 i Allmänt,

Liten uppdatering ang mig o min övervikt... Detta är dag ett på mitt nya liv, som innefattar nån sorts motion varje dag. Idag ska jag o promma med en "granne" :)

Ska till doktorn i morron, med min kapsejsade sköldkörtel, TSH värdet vill inte gå ner kanske finns det mirakelpiller till det oxå? Äter just nu Levaxin 50 mikrogram varannan dag och 75 mikrogram varannan dag. Nåja, får väl skriva i morron vad doktorn sa.

Nu väntar jag besök av svärmor med familj, det är nästan kungligt ;) Dom är såå välkomna, kaffet är laddat!

31/1-11

Publicerad 2011-01-31 10:21:32 i Allmänt,

Första månaden av detta år är redan slut, tiden går äckligt fort... *filosoferar*

Vädret i denna ände av landet vet inte riktigt vad det vill, igår var det -21° och döm om min förvåning när jag såg att det var -1° när jag vaknade? Helt upp och ner alltså. Känns som att jag ikväll väntar snöstorm och strömavbrott...

Min son har febran, inte så mycket men dock. Vi är mao hemma idag och ska mysa hela dagen lång, med några matlagnings och städavbrott. Jag själv har lite ont i kålan, panodil blir det snart om det inte går över av sig själv.

Har inga bilder att lägga upp idag, men ska fota lite till nästa inlägg. Ha det bra mina läsare :)

22/1-11

Publicerad 2011-01-22 20:34:26 i Allmänt,

Jobbade igår och har tagit ledigt helgen, så skönt. Var ute och busade med barnen igår, dom åkte skidor och klättrade i en backe och hade roligt, allt detta medans Patte plogade snö.

Idag har vi inte gjort så mycket, Ida har varit och lekt med Hugo och Lina, barnen har spelat kinekt, så kul :) Planen är att Lina ska på bio med Ida i morron, hon vet dock inte om det än och kommer inte att få veta heller förens i morron. Barnen har varit ute idag oxå, Hugo och Patte har plogat snö idag IGEN, Lina, Ida och Oskar var o kröp i snön, dom sover förhoppningsvis gott inatt hela bunten.

Ute i snödrivan

Ikväll väntar jag på att grannfrun kommer på en kopp kaffe och kanske en spelomgång ;)

17/1-11

Publicerad 2011-01-17 20:51:33 i Allmänt,

Då har ytterligare dagar kommit och gått, vissa märkte man inte av, andra var riktigt roliga! Lördag tex var en rolig dag, vi for till min vän med familj i Mattila och sov där över natten, tacos stod på menyn och lite vin och likör *trevligt* :) Denna dag har jag inget klokt att skriva om, eg inte om dom andra heller, men här kommer nåt gammalt foto som fanns i kameran :)

Fiskeäventyr i somras :) Lina fiskar efter sin gädda Far och son hjälps åt Fångsten

Härliga sommarbilder, längtar till kommande sommar :)

10/1-11

Publicerad 2011-01-10 01:21:49 i Allmänt,

Klockan har gått över midnatt, så det är min fars födelsedag nu, måste komma ihåg och gratta honom direkt på morronen. Har jobbat idag, ledig i morron, skönt som bara den. Ska i morron till stan, hade en hel lista med "to do" på stan... ny duschslang, skor åt Hugo (samt byxor), posta två paket och i vanlig ordning: Handla mat, det förhatliga. Om jag nu tar mig till stan alls, har feber nu och en liten misstanke om att jag blir magsjuk. Patte har varit väldigt risig förra natten, han ockuperade toan hela natten. Får jag inte magsjuka nu så måste jag säga att mitt immunsystem har morskat upp sig rejält, jag får ju alltid alla barnsjukdomar. Man kan ju i alla fall önska att det blir så att jag håller mig frisk.

Från det ena till det andra, på lördag morron, kl 5:15 närmare bestämt, när jag åkte till jobbet, så hade nån kört på ett rådjur, den låg vid vägkanten och var väldigt skadad. Jag ringde min bror som kom o avlivade den. Dessutom hittade han en till som förmodligen dött i samma smäll, den hade flygit en bit in i skogen. Jag blir faktiskt upprörd över att man inte kollar om djuret man kört på lever eller har dött. Jag har ingen aning om hur länge den legat där heller, det kan ju handla om flera timmar. Nåja, nu är den i alla fall död och äter gräs på dom grönaste ängarna.

Annars då, tja, kollade en film ikväll "Gran Torino" med Clint Eastwood, jag rekomenderar! :)

Två böcker jag tänker läsa när jag får tid: "Svartvintern" och "Svinhugg" med Marianne Cedervall, har hört att dom ska vara bra.

God natt mina vänner :)

5/1-11

Publicerad 2011-01-05 22:38:05 i Allmänt,

Idag är jag TRÖTT... igen, jag hatar denna hemska trötthet (som såklart kommer sig av att jag sover för lite), så ikväll ska jag vara duktig och gå i tid i säng.

Igår har jag kämpat med att göra is-lycktor, vad det nu skulle vara svårt. Första två glömde jag, så nu ligger det två "is-bröst" nedanför trappan... Dom andra två samt den tredje hackade jag hål i för tidigt, först nr fyra och fem lyckades och dom är ju så fina! Måste nog göra fler och köpa fler gravljus *me like* :)

Annars är livet i det vanliga igen, lugnt och fridfullt och julen ska städas bort tänkte jag. Ska börja sakta i morron, läs OERHÖRT sakta, orkar inte stressa i onödan.

Kör hårt mina vänner :)

"Life is what happens to you while you're busy making other plans"

Min sneda bild på min fina ljuslyckta :)

Testar fortfarande...

Publicerad 2011-01-04 11:23:04 i Allmänt,

Några bilder till, blandat om allt möjligt :)

Vi på Ikea besök, mat blev det oxå.Här kramas kusinerna.Vid ett sinnesförrvirrat ögonblick bakade jag dessa :)

Som ni märker är ett foto felvänt... kan inte vända det rätt :( Ni får stå ut med lite konstigheter!

4/1-11

Publicerad 2011-01-04 11:12:09 i Allmänt,

Måste testa ladda upp bilder, kanske bara EN bild, men ändå :)



HAHA, jag lyckades ju!!! Nu ska ni få lite bilder oxå, i alla fall ibland :)

3/1-11

Publicerad 2011-01-03 17:29:42 i Allmänt,

God jul och gott nytt år till er alla, jaja, i efterskott då, bättre sent än inte alls.

Vi firade jul hemma, nyår hemma och däremellan var vi en sväng till Helsinfors, en blixtvisit skulle man kunna kalla det :) En kort summering, allt har varit trevligt/roligt/gott och helt enkelt underbart.

Idag har jag jobbat, började kl 07:00 och jag kan lova att när klockan ringde 05:15 så trodde jag att jag minst var död... men det var bara o masa sig till köket, på med kaffet och ner i källaren o duscha! Jag blev människa efter det, åtminståne ett tag, är trött som ett as...

Kräksjuka härjar i vårt hem... Hugo har spytt en gång på dagen, nu sover han dock och han har tom ätit och druckit utan att nåt har kommit upp, vore skönt om det slutade vid det. Lina stackarn däremot... hon spyr direkt hon får i sig nåt, inte alls kul. Hon mår riktigt dåligt, fast alla vi vet ju att man oftast blir människa rätt fort i alla fall.

Till mat då, gjode "stekt spaghetti special" och det vart så himlans gott, använde både ostronsås, sesamolja och sambal oelek i det *mums* :)

Nu ska jag surfa vidare, vi hörs igen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela