kaija

2/1-10

Publicerad 2010-01-02 21:30:22 i Allmänt,

Gott nytt år på er :)

Nyårsafton firades i Kalix hos svärmor. Hon bjöd på så jädra god mat så jag har nog aldrig tidigare ätit nåt som ens var i närheten så gott! Det som bjöds var plankstek (på riktig planka) med duchessepotatis, rödvins- och madeirasås (även bearnaisesås fanns för den som gillade det), helstekt älgfilé och lite sparris på det hela, herregud så vi åt :) Drack lite rödvin till maten och sen tog vi nån drink samt en Irish Coffee *mumma*. Ni hör ju, vi blev helt enkelt bortskämda i Kalix!

Nyårsdagen började med ett besök på Akuten i Kalix, Lina fick nämligen falsk krupp (igen), till skillnad från Haparanda vårdcentral fick hon nu andas Ventoline (tror jag att det är), hon fick en rätt stor dos av det, men då fick vi sova förra natten! Läkarn skrev ut en egen 'pipa' åt henne, han misstänker att hon har förkylningsastma eftersom hon får en hejdundrande våldsam hosta alltid när hon får hosta, dessuton håller den i sig väldigt länge. Han sa att även om det inte var astma så är ju behandligen på falsk krupp och förkylningsastma densamma ändå, då det är ju lika o ha en 'pipa' hemma.

Idag har vi varit ute på gården och Patte o barnen har kört traktor :) Alla tre är väldigt nöjda ;) Jag stod som åskådare lite vid sidan av... är inte så impad av traktorn faktiskt, den är ju bra o ha, men inte mer än så.

Visserligen inte färdiga, men på G :)Patte o Hugo (den lilla knoppen som syns ovanför lampan) njuter av snön och skrapar ihop allt för en fin backe :)Min lilla tösabit åker på hosta efter hosta... tur att det finns hjälp att få!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela